Video Aspect Ratio: 4:1

De Cybersecurity Game

Maak jouw medewerkers bewust, waakzaam en weerbaar
tegen cybercriminaliteit.

The Investigators Game

In de Cybersecurity Game, 'The Investigators', kruip je in de huid van een politieagent in het New York van 1949.
Mrs. Aronofski wordt vermist en aan jou de taak om deze vermissing op te lossen. Eén ding staat vast, bij deze zaak is de beruchte ‘Gang of 24’ betrokken. Ga op onderzoek uit, verzamel aanwijzingen, zoek uit wat er gebeurd is en
vind Mrs. Aronofski. Weet jij haar top te sporen?


Speel challenges tegen elkaar

Speel samen met jouw team verschillende game-challenges om jullie cybersecurity vaardigheden te verbeteren. Voltooi deze challenges en ontvang steeds meer aanwijzingen over de mysterieuze verdwijning van Mrs. Aronofski.


Act and Reflect
De game is gericht op het ontwikkelen van een 'Act and Reflect' reactie, het actief handelen en het delen van ervaringen tijdens een mogelijke dreiging. Maak aan het einde van de game concrete bedrijfsafspraken over digitale veiligheid en stel ze op in jullie Code Digitale Weerbaarheid.

Trainingsprogramma

Tijdlijn Cyber Security Game

Kick-off

Je gaat van start met een live-training. Er is aandacht voor het wat, hoe en waarom van de game en je wordt door de trainer ingedeeld in kleine teams. Na het aanmaken van jouw avatar en het spelen van jouw eerste kennisbattle is de eerste score gezet! 

Week 1

In week 1 leer je om een veilige wachtwoord-strategie te implementeren, om elkaar te helpen, ervaringen te delen en actief te handelen bij risico’s. Speel deze week de Act & Reflect Wachtwoord Challenge!

Week 2

In week 2 leer je pogingen tot phishing of identiteitsfraude herkennen. Leer hoe je hiermee om kan gaan en hoe je de risico’s intern kan signaleren of rapporteren. Speel deze week de Act & Reflect Phishing Challenge!

Week 3

In week 3 kom je bij elkaar om de zwakke plekken in jouw organisatie te definiëren. Stel dat je als hacker je eigen bedrijf wilt aanvallen, wat wordt dan jouw doelwit? Waar zitten de zwakke plekken? Maak deze week de teamopdracht 'Denk als een hacker'.

Team challenge

Als afsluiting presenteer je met jouw team een Security top 5. Samen met de trainer worden alle inzichten, de highlights van het aanvalsplan en de Security Top 5 bij elkaar gevoegd. Deze vormen de basis voor jullie 'Code Digitale Weerbaarheid'.
cyber risico als kans boek

Het boek 'Cyberrisico als Kans'

De Cybersecurity Game is gebaseerd op het gedachtegoed van Roel van Rijsewijk, auteur van het boek 'Cyberrisico als kans'.


“Naast effectieve firewalls en andere technologie moeten we vooral onze collega’s benutten als eerste verdedigingslinie tegen cyberaanvallen. Te vaak worden medewerkers neergezet als de zwakste schakel. Door ze de echter de juiste kennis en vaardigheden te leren en het leuk te maken om risico’s te leren herkennen én te delen, worden ze onze ogen en oren en helpt iedereen mee om aanvallen op tijd te pareren.”

De Cybersecurity Trainer

Trainer OSG

Dennis van Tol 

Als trainer ben ik gedreven om in teams de omstandigheden te creëren die mensen in staat stelt hun beste werk te leveren. Ik ben daarbij doelgericht en empathisch. Ik weet zaken boven water te krijgen, op een prettige manier te benoemen en ik durf zaken helder aan de kaak te stellen. Mensen vinden het gemakkelijk om zich open te stellen in mijn bijzijn, wat zorgt voor een prettige sfeer en wat bijdraagt aan een positief resultaat. Ik heb een aantal jaar bij een bedrijf gewerkt dat een ERP systeem maakt, hier stond cybersecurity hoog op de agenda. Daarnaast ben ik vaak verantwoordelijk geweest voor de onboarding van nieuwe medewerkers, hierin speelde cybersecurity ook een belangrijke rol. Voor mij staat vast dat ruimte, om doelgericht te leren en ontwikkelen, de grootste drijfveer is van succes!

Bekijk mijn LinkedIn

De voordelen

Blended Learning

De Cybersecurity Game is een blended leerprogramma. Jouw team neemt deel aan live workshops én gaat gedurende drie weken dagelijkse uitdagingen en opdrachten aan in de online game. Omdat je tijdens de game dagelijks je kennis en vaardigheden oefent en deze kennis direct in de eigen praktijk toepast, blijkt deze methode veel effectiever dan traditionele manieren van trainen of e-learning.

blenden learning marcel mens

15 min gamen per dag

15 minuten per dag

Lange trainingsdagen zijn nu overbodig! Ga van start met een inspirerende live-workshop en combineer die met het spelen van de game. De game duurt drie weken waarin je per dag 15 minuten wordt uitgedaagd om jouw digitale weerbaarheid te vergroten. Heb je de smaak te pakken? Daag dan eens de andere teams uit voor een kennisbattle!

Gamification

De beste manier om nieuwe inzichten en vaardigheden te ontwikkelen en om deze om te zetten in dagelijks gedrag is spelenderwijs. Dit kan in een gameomgeving zoals in die van de Cybersecurity Game. Met gamification leer je oude gedragspatronen doorbreken. Deze methode geeft leren en veranderen een boost en maakt het toepassen van nieuwe inzichten en vaardigheden leuk, concreet en meetbaar!

Lees meer over Gamification

gamification

plezier gamification

Plezier

Een spel wijkt af van de dagelijkse sleur. Spelelementen zorgen ervoor dat je meer plezier beleeft tijdens de training. Het spel van de Cybersecurity Game is leuk, uitdagend, spannend en prikkelt je beleving. Heb je plezier tijdens het leren? Dan draagt dit bij aan een hogere motivatie en betrokkenheid.

Meetbaar Resultaat

De game-modules bestaan uit een mix van kennis- en praktijkopdrachten. Werk tijdens de game aan een persoonlijke uitdaging en het behaal een meetbaar resultaat. Hoewel de inhoud van het programma serieus is bieden de kennisbattles, de praktijkuitdagingen en het behalen van gezamenlijke progressie de beleving van een echte spelervaring!

resultaat meetbaar

Maak jouw team bewust, waakzaam en weerbaar tegen cybercriminaliteit en speel de game demo!

…of kom je eerst langs voor een kopje koffie?